
Om goed te “landen” in het bekken en daarmee (letterlijk) stevig op je benen te staan, is de beweeglijkheid van de onderste rugwervels (L4-L5) nodig. Zijn deze in staat de beweging / druk te accepteren en deze via het bekken naar de benen af te voeren?
Als je in staat bent te landen in de onderste rugwervels, maak je bewegingen echt af: je landt via het bekken in de benen en de rug blijft dan vrij van spanning. Tegelijk worden de diepe buikspieren sterker (de core), wat een ruimere buikademhaling ondersteunt (= gevoel van rust).
Oefeningen (o.a.):
– dunne rol in de onderrug + riem voor de benen
– eenvoudige staande oefeningen
– liggende achteroverbuigingen
– trikonasana
Zoomles van 2 januari 2024
Duur: ruim 75 minuten
Tools: riem, vilte matje, blok, stoel
Voor abonnees
Deze les volgen
Log in of registreer om deze les te volgen.
Boek met "punten" en profiteer van kortingen tot 20%.
`Wouw heel erg bedankt voor deze les. Ik was geinspireerd door een medeyogi die hoorde over mijn rugpijn. Zelf ben ik hatha yogadocente. En ik heb sinds kort een zoontje, nu 19 maanden oud. Sinds die tijd vaak last van mijn rug. Ik ga nu hiermee aan de slag! Ben heel benieuwd en heel enthousiast. Dankjewel voor de heldere fijne les.
Dank je wel voor je reactie. Fijn om te horen dat je geïnspireerd bent om met de oefeningen aan de slag te gaan, vooral als je last hebt van rugpijn. Het moederschap brengt veel uitdagingen met zich mee, en ik hoop dat deze oefeningen je verlichting en zachtheid geven in je rug. Laat me weten hoe het gaat en of je vragen hebt – ik sta altijd klaar om je te ondersteunen. Veel plezier met oefenen en geniet van de momenten met je zoontje!